Ieder voorjaar zie je het weer: de temperatuur begint te stijgen en spontaan zie je ineens veel vaker en veel meer mensen tijd in de buitenlucht doorbrengen. Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar nog beter zou het zijn als mensen gedurende het hele jaar regelmatig tijd in de buitenlucht spenderen. Maar waarom is de buitenlucht zo goed voor je en wat zijn eigenlijk de voordelen als je regelmatig naar buiten toe gaat?

De-natuur

CreativiteitJe creativiteit vergroten

Allereerst zorgt het doorbrengen van tijd in de natuur ervoor dat het creatieve brein wordt gestimuleerd. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijven zo nu en dan een zogenoemde ‘heidag’ organiseren. Wanneer je namelijk in natuur bent, ben je echt even weg van alle dagelijkse drukte en kun je je hoofd vrijmaken om nieuwe creatieve ideeën te bedenken.

Je conditie verbeteren

Wanneer je in de buitenlucht bent, ben je normaal gesproken ook veel in beweging. Al is het maar een dagje shoppen door de stad. Je zult zien dat je op een dergelijke dag behoorlijk wat kilometers aflegt. Lichaamsbeweging is gezond voor de mens en dus is het goed voor je conditie om regelmatig tijd (en dan bij voorkeur op een actieve manier) in de buitenlucht door te brengen.

Een gezonde huidskleur

Wanneer je geregeld buiten komt vang je ook regelmatig zonnestralen op, wat er toe leidt dat je huid een mooi tintje kan krijgen. Maar ook is het zo dat het vanuit gezondheidsoverwegingen belangrijk is om regelmatig in het zonlicht te lopen (uitgezonderd natuurlijk mensen die vanwege gezondheidsredenen juist het contact met de zon moeten vermijden). Je lichaam haalt namelijk bepaalde vitamines uit het zonlicht waar je lichaam baat bij heeft en waardoor je bijvoorbeeld minder moe wordt.

Al met al genoeg redenen genoeg om de komende maanden weer volop van het buitenleven te gaan genieten. Echter, probeer ook regelmatig naar buiten te gaan als het weer wat minder lekker is. Op die manier profiteer je het hele jaar van de voordelen die het buitenleven te bieden heeft!

Post Navigation