In een vochtig huis gedijen schimmels uitstekend.Met name in de wat oudere woningen zit er vaak schimmel op de buitenmuren. Veel mensen vragen zich dan ook af of dit eigenlijk gevolgen hebben voor je gezondheid. Het antwoord op deze vraag is simpel: schimmels in je huis kunnen mogelijk schade aan de gezondheid veroorzaken of kunnen leiden tot bepaalde allergische reacties. Het is dan ook niet voor niets dat de mensen in onderstaande video voor onrust zijn over de belabberde staat van het schoolgebouw dat ze inspecteren. Door de slechte staat en doordat de school slecht geïsoleerd is, hebben vocht en schimmels vrij spel.

In principe zijn schimmelsporen in huizen aanwezig, maar wanneer het echt probleem ontstaat is Als deze sporen kunnen groeien tot schimmelvlekken die je dus onder andere op je buitenmuren kunt krijgen. Wanneer de schimmel eenmaal begint te groeien zal niet iedereen daar even heftig op reageren. Mogelijke symptomen die het lichaam als reactie op schimmel kan geven zijn onder andere een verstopte neus, ogen die waterig of branderig aanvoelen en een puffende ademhaling.

Isoleren helpt tegen schimmelgroei

Er zijn diverse mogelijkheden om schimmelgroei in je huis tegen te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Geïsoleerde spouwmuren zorgen ervoor dat schimmels op de buitenmuur vrijwel kansloos zijn om te kunnen groeien. Een ander isolatievorm die schimmelvorming op het dak tegen kan gaan is dakisolatie. Tenslotte kan een vochtige kruipruimte worden verholpen door deze ruimte te voorzien van isolatiemateriaal. Een huis isoleren is echter specialistisch werk en daarom is het goed om een isolatiespecialist te benaderen en aan hem om advies te vragen voor jouw specifieke situatie.

Post Navigation